top of page

Super speciale


38.400 a fost chiar un camion croit pe cerințele clientului și într-un final după multe eforturi a aterizat pe undeva prin Asia insulară. Un camion de capacitate mare, un 8x4 care dacă era 8x8 era chiar spectaculos, echipat cu un Euro 5 de la MAN destul de capabil cu o cutie de viteze de la ZF care surprinzător a pus destul de multe probleme la setări. Foarte modern în felul lui și chiar foarte impunător. Mă gândeam în unele momente din perioada când se construia acest camion că nu o să reușim să îl încheiem. Anul 2016 a însemnat revenirea mea printre oamenii din uzină și ca la începuturi am primit grupa de suspensie motor și pe cea de anexe motor. Au ieșit ambele bine într-un final!

Am înțeles atunci că trecerea de la Euro 4 la Euro5 și probabil și mai departe înseamnă o sumedenie de noi anexe motor și că în arhitectura camionului românesc apărea un nou spațiu și anume cel alocat sistemelor de catalizare plasat în spatele cabinei. Pierdeam prin adăugarea acestuia cam jumătate de metru din lungimea de carosare.

Acest camion ar fi putut însemna intrarea în grupa super-specialelor: camioane care necesită o construcție specială bazate pe cerințele particulare ale clienților. O flexibilitate mare din partea uzinei ar fi putut însemna comenzi din partea armatorilor de utilaje din industria petrolieră, transportatorilor de agabaritice etc. Marketingul bun, răbdarea și resursele financiare stau azi la baza succesului în domeniul vehiculelor. Cred cu tărie că încă se poate chiar dacă situația este așa cum este !

Super-speciale, camioane făcute pentru cerințe particulare. Acestea cred eu că sunt șansa uzinei de la Brașov. Transportatoarele de sonde, conducte sau agabariticele ar putea însemna o piață îndestulătoare pentru situația actuală.

Oare se poate face un 8x8 la cu o masă totală de 40 de tone capabil să care OFFROAD țevi prefabricate pentru irigații sau gaz.

Eu cred că da! Sunt necesare aceste mașini? Dacă nu la noi sigur la alții!
ความคิดเห็น


Recente

bottom of page